1. ÅR: ESSENS, MØNSTRE, KROP

Allerede på 1. år lærer du på et let og legende måde mange basale Ei værktøjer at kende. I en atmosfære af lethed og humor vil jeg ud fra praksis belyse Ei’s integrerede teorier. Først og fremmest giver jeg masser af eksempler og demonstrationer og viser dig, hvordan du med Ei værktøjerne kan skabe dybe og holdbare forandringer for dig selv og andre. Når du på egen krop mærker, hvad værktøjerne kan, giver det mening og indsigt i, hvordan du kan bruge dem ikke bare til din egen selvudvikling, men også i forhold til andre.
Du lærer, hvordan du hurtigt, præcist og kærligt kan tune ind på dig selv og andre, så du baner vejen både for god kommunikation og for udvikling og forandring. Du får indsigt i, hvordan du hurtigt, effektivt og kærligt afklarer og kommer ind til en sags kerne, og hvordan du hjælper dig selv og en anden med at finde egne løsninger.

Vores essens er den, vi virkelig er - den, vi er uden vores mønstre. For at kunne kommunikere rent og effektivt, om det gælder kommunikation i hverdagen eller terapi, må vi være hjemme i os selv, i vores essens, og ikke i vores mønstre.
Gennem demonstrationer og øvelser lærer du præcist at kunne genkende, hvornår du er hjemme i dig selv, i din essens, og hvornår du befinder dig i din skov af tankemylder, chok og mønstre. Du kommer til at kunne genkende, hvilke slags chok, mønstre og offerroller, der er tale om, og hvad der skal til for at komme hjem i din essens igen. Igen, når du kender processerne fra din egen krop, er det nemt og præcist at genkende, hvad der foregår i en anden.

I Ei hænger alt i mennesket sammen - essensen, når vi er hjemme i os selv, mønstrene, når vi er ude af os selv, og kroppen, der altid snakker med og responderer på sin egen måde på, hvor vi er i os selv og på alt det, vi oplever.
I Ei er alt det nonverbale utroligt vigtigt. 93 % af al kommunikation sker gennem krop, kropsprog og energier. Det er sjældent ‘hovedet’, der er mesterdetektiven eller kommer med noget brugbart, uanset om det handler om at ‘klikke’ med en anden eller om at skabe reel udvikling og forandring.
Kroppen, derimod, leverer den rene vare hver eneste gang og serverer præcist det, du søger, på et sølvfad. Alt, hvad vi oplever, responderer også kroppen på i sin egen form for ‘snak’ - i form af f.eks. kropsfornemmelser, chok eller sygdom.

Derfor lærer du, hvordan du finaflæser din egen og en andens krop, kropsprog, tonefald og energier. Du lærer også, hvordan du samtidigt bruger dine egne eller andres ord (de bare 7%) til at lytte efter kodeord og betoninger og lytte bag om ordene, efter f.eks. de underliggende mønstre af overbevisninger.


 

Essentielt Institut
Karen Aaes
Skt Pauls Kirkeplads 9 B
8000 Aarhus C