Brudeslør og urkræfter

- mekanismer i dit parforhold

 

Bogen er til dig, der er fyldt med kærlighed til din partner og alligevel af og til hvirvles ud i forskellige slags stormvejr i dit parforhold, som du måske ikke helt forstår eller kan styre.

Egentlig kunne parforholdet være så enkelt. En praktisk og tryg ramme om kærlighed og børn. Vores hjerter vil bare elske og elskes. Vores biologi vil bare føre vores art videre.

Det, der gør parforholdet kompliceret, er

- når det er ‘brudesløret’ - den romantiske glitter-drøm om parforholdet, der styrer det

- når vi ikke forstår og respekterer vores ‘urkræfter’ - vores biologiske forskellige natur

- når vi ikke forstår vores urbiologi, og hvordan naturen altid vil gøre det bedste for os

- når vi holder fast ved de biologiske chok, som livet naturligt giver os, i stedet for som dyrene at slippe dem, når faren er drevet over

Bogen er med andre ord til dig, der ønsker mere enkelthed i dit parforhold og derfor vælger at læse bogen for at blive klogere på dig selv, din partner og dit parforhold. 

 

 

Lektørudtalelse

af Annemette Schønberg Johnsen

 

Anvendelse/målgruppe/niveau

Nye vinkler på mænd og kvinders forståelse af sig selv, deres partner og deres parforhold. Bogen henvender sig til bl.a. dem, der søger alternativer til Venus og Mars-konceptet. 

 

Beskrivelse

Forfatteren har sin egen terapeutiske metode kaldet EI (essentiel integrativ), inspireret af en række retninger fra Jung til Levine. I bogen fortæller hun om kønnenes forskellige forventninger til parforholdet, deres biologiske natur og om biologiske chok, dvs. følelsesreaktioner, som kroppen ikke glemmer. Disse reaktioner er tit medvirkende årsag til kommunikationsvanskeligheder og konflikter. Den letlæste bog har et fint læservenligt layout. Der nævnes ingen andre referencer end forfatterens hjemmeside og hendes første bog Ren Kærlighed.

Samlet konklusion

Letlæst fremstilling af mænd og kvinders forskellige natur, indbyrdes forventninger og reaktionsmåder. De såkaldte biologiske chok, der udløser fysiske reaktioner på psykiske påvirkninger, er ofte årsag til problemer i kærlighedslivet. Bogen er et godt alternativ til fx Venus og Mars-bøgerne, inspireret af kendte psykoterapeutiske retninger.

 

 

Bogen kan bestilles ved at købe den hos mig eller ved at bestille den på mail@essentielt.dk. Bogen koster kr. 200,- + 50 kr. i porto, plus 20 kr. ekstra pr. bog i samme forsendelse.

Beløbet bedes indbetalt via swipp eller mobile pay til: 10512, kontant eller via overførsel til reg. nr. 6182 kontonr. 0001062328.

 

 

Ren Kærlighed

- den lette måde at ændre din verden på

 

 

“Du føler, at du løber rundt i et hamsterhjul og har tabt pointen med det. Din dagligdag synes ikke rigtig at have noget formål. Livet generelt synes ikke rigtig at have noget egentligt formål, det er som om dit nuværende liv ikke rigtig passer til dig mere. Eller du passer ikke ind i dét!

 

Det er i det hele taget, som om du ikke passer ind eller rigtig hører til nogen steder mere. Du er ved at blive for forskellig fra de andre omkring dig. Forskelligheder i værdier, fritidsinteresser, jobs, overbevisninger, måder at tale på og være på.

Mest af alt føler du, at du på en eller anden måde ikke kan være dig selv. “

 

Ren Kærlighed er en bog til dig der ønsker at tage, er ved at tage eller har taget et stort vendepunkt i livet. Den beskriver i detaljer en helt naturlig proces, hvis indhold kan forandre et liv i frygt, usikkerhed og manglende selvværd til et liv i glæde, taknemmelighed, fred og balance.

 

“Din impuls har kaldt - og du ønsker at gå. 

- Lad os se nærmere på, hvad der eventuelt kunne holde dig tilbage!”

 

I denne bog anskueliggør jeg, hvordan vi kun kan skabe varige forandringer eller transformationer i os selv, hvis vi gør det ud fra ren ubetinget kærlighed.  Med andre ord må vi have hele hjertet med for at skabe løsninger, der er varige og ikke midlertidige!

 

 

Lektørudtalelse

af Alma Lind Jensen

 

Anvendelse/målgruppe/niveau

En selvhjælpsbog, der henvender sig til voksne mennesker, der har taget, står midt i eller ønsker et stort vendepunkt i livet. Det kan være et ønske om at leve på nogle andre (læs dybere) værdier.

 

Beskrivelse

Forfatteren, der er psykoterapeut, har selv gennemlevet den proces, hun vil delagtiggøre sine læsere i med bogen. Meget kort fortalt går processen fra at leve på et grundlag af angst til at leve på et grundlag af kærlighed. Angsten er også, hvad Karen Aaes kalder ‘dramaet’. Dramaet er indkodet i os som børn, hvor vi har fået nogle (negative) overbevisninger og forventninger om livet og os elv. Processen går ud på at transformere dramaet tilbage til den oprindelige kærlighedsfrekvens, som vi er født ind i dette liv med. Processen kalder hun ‘at gå over broen’, en proces, som kan kræve et terapeutisk forløb, men som denne bog altså guider sin læser igennem. Man kan læse bogen fra ende til anden i eget tempo eller dykke ned i kapitler, som siger én noget særligt. Efter hvert kapitel er der nogle spørgsmål og i enkelte tilfælde øvelser, man kan dykke yderligere ned i. Bogen er skrevet i et forståeligt sprog og i korte kapitler. Den kræver ingen særlige forudsætninger. 

 

Samlet konklusion

Selvhjælpsbog om en dyb psykologisk proces. Bogen er ikke i sin retorik specielt henvendt til de alternativt eller spirituelt orienterede, men vil også kunne bruges over for denne målgruppe.

 

Bogen kan bestilles ved at købe den hos mig eller ved at bestille den på mail@essentielt.dk. Bogen koster kr. 200,- + 50 kr. i porto, plus 20 kr. ekstra pr. bog i samme forsendelse.

Beløbet bedes indbetalt på mobile pay 10512 eller på konto 6182 0001062328.

Essentielt Institut
Karen Aaes
Skt Pauls Kirkeplads 9 B
8000 Aarhus C